nog 100 dagen.....
Door: Ans
Blijf op de hoogte en volg ans
17 Januari 2013 | Nederland, Hoorn
Hoe snel kan het gaan, vraag je, +_ 1,5 jaar terug verlof en nu is het al snel in zicht. Maar ik kan je vertellen, ik voel me al erg in vorm, ik ben er klaar voor, bijna dan.
Het voelt heel spannend, maar natuurlijk ook de uitdaging die er aan zit te komen, sportief / fysiek, maar ook mentaal, hoe ga ik alles een plekkie geven van wat ik ga beleven?
Natuurlijk ontmoet ik ook vele anderen, maar dan toch, zo lang ‘alleen ‘ op stap, dat is voor het eerst zo lang weg in me uppie. Het begint hoe langer hoe meer vorm te krijgen en de zin is groots. Door het lezen van diverse boeken en boekjes over het gaan en beleven van de Camino krijg je er vanzelf wel een beeld bij maar ‘live‘ is toch het mooiste.
Er staan nog mooie oefen- tochten op de agenda, Egmond 2 dagen.
We gaan nog naar Limburg 4 dagen en met het cluppie van Nijmegen lopen we nog het een en ander.
Met Lex en Vronie zal ik ook nog wel wandelen, heerlijk, dan kun je helemaal eindeloos over HET gebeuren praten. De meeste spullen zijn inmiddels in huis. Vorige week via marktplaats, wandelstokken aangeschaft, bij een mevrouw Gerda uit Purmerland, een heel aardige vrouw, die het ook heel bijzonder vindt dat HAAR stokken mee gaan naar Santiago.
Oja, Bij Deen supermarkten, die hadden in December een kerstboom in elke winkel, daar kon je, je voornemen in hangen, geschreven op een kerstbal; mijn voornemen, +_ 800 km wandelen naar Santiago, dit vonden zij heel bijzonder en mooi en ik werd beloond met een prachtig kerstboompakket gevuld met veel kerstlekkernijen, hoe leuk kan het allemaal zijn !!!!!
Deze week [van 14 januari] ook de eerste les Spaans gehad, het ziet en lijkt heel ingewikkeld, leuke club en ik ga me echt voornemen per dag even in de boeken te gaan leren, anders wordt het nog net niks.
Zo ben ik goed in het ritme van voorbereiding, incl. het sporten.
Toneel is even helemaal naar de zoveelste plaats achterin….… Laten zij het niet horen, ik blijf van ze houden hoor! Ja, als je wat wilt en het beste er van maken dan moeten er keuze’s gemaakt worden, niet erg, dit is zó leuk, maar ook tijdelijk.
Wat de voorbereiding al met me doet en geeft, hoeveel aardige, sportieve en nieuwe mensen ik al heb ontmoet, is al heel apart. Hoe moet het zijn als ik écht onderweg ben. Van Transavia.com bericht gekregen dat de vlucht is omgezet van 12.45 uur naar 7.10uur, heel vroeg dus.
Rotterdam/Den Haag - Biarritz (Baskenland)
zaterdag 27 april 2013
vluchtnummerHV 6925
vertrek07:10
We hebben nog zo’n +_14 weken van voorbereiding, al klinkt dit net alsof ik morgen wegga, er is nog veel te doen en de dagen, weken stromen als een tsunamie over de kalender. Op het werk nog 2 fikse verbouwingen, mooi hoor, allemaal weer nieuwe dingen en afscheid nemen van oud en fouzelig spul. Het lijkt er echt bij te horen, opruimen en loslaten.
Prachtig, wat klaar is, is klaar. Vronie zei het al, het lijkt wel nesteldrang zoveel als je nog even wilt doen of het allemaal direct met het wandelen heeft te maken, nee, ook gewoon even dwangmatig een klusje of kastje meenemen ……… van dat soort dingen!
Engel is ook druk bezig met zijn auto met KIP-caravan- tour, de Bier-Abdij- en Wijngaard-landgoederen te bezoeken onderweg en het juiste pad te ‘bewandelen’ ofwel, hoe kom ik op de allerleukste manier naar Santiago! Om daarna samen naar Finisterre te wandelen. Dit is +_ 85 km, dus 3 dagen met 2 of 3 nachtjes onderweg. Mooi om dan samen nog even die laatste km te wandelen, waardoor Engel ook het Camino-gevoel kan beleven. Gezien zijn herstel na het dotteren, kan het gaan lukken. Daarna gaan we rustig aan via een mooie route en Lourdes, weer huiswaards!!!!En hoop van harte veel moois te kunnen vertellen.
Zoals je leest, we hebben er samen heel veel skik en zin in!!
Adios, Hasta Luego!
18 Januari 2013 - 12:00
Bert Gorter (pelgrim Jacob Elbertus):
Beste Ans,
Fijn te lezen dat je je heel goed voorbereidt en dat je nu al zo enthousiast bent over de komende wandeltocht. Je gaat een bijzondere tocht ondernemen waarbij je je eigen weg moet zoeken.
Zonder vallen of opstaan maar een tocht waar je soms even moet doorzetten, maar over het algemeen zul je ervan genieten. In het begin niet teveel km's lopen maar even wennen aan de lange wandeldagen.
Geniet van de bijzondere ontmoetingen en de natuur onderweg. Ik zou zo met je mee willen gaan, maar ik moet nog even wachten....tot 2014.
Succes met de voorbereidingen en blijf lekker aftellen. Voor je het weet stap je in dat vliegtuig richting je start lokatie. Nogmaals veel plezier.....
Groet
Bert