Puerto del Perdón - Reisverslag uit Pamplona, Spanje van ans zonneveld - WaarBenJij.nu Puerto del Perdón - Reisverslag uit Pamplona, Spanje van ans zonneveld - WaarBenJij.nu

Puerto del Perdón

Door: Ans

Blijf op de hoogte en volg ans

01 Mei 2013 | Spanje, Pamplona

Hallo Volgers,

wat een prachtige dag achter de rug, ja ook gisteren hoor, gelijk maar zeggen, er was nergens een oranjeparty, maar goed je bent op reis of niet. Wel natuurlijk de mooie oranje accenten aan en op, velen hoor en daar kwamen wel heel leuke reacties op. OLA.....van Holland, dat is daar nu feest.......Jawel, maar mijn feest is hier. In de regen na een yogurtje van start, plensbuien dus alles aan tegen de regen maar
na 1 1/2 uur was het droog en dat bleef het de hele dag. Wederom een prachtige route met heel, heel pittige klimmen er in, die toch ook met prachtige vergezichten beloond werden. Veel kapelletjes, monumentjes kom je tegen, zeer de moeite waard voor een foto en kijk moment, het is dik genieten, wat is het verrassend wat je onderweg tegenkomt. Het lopen gaat als een speer en het herstel is prima. Onderweg de leukste stopjes voor koffie en broodjes of wat zij bieden. Heel vriendelijk allemaal en het kost geen drol.
Nu snap ik dat zij failliet zijn.

Er lopen zoveel verschillende mensen, maar allemaal, zwaai zwaai, buen camino en op hun manier een gedag en succes. Dat er zoveel rottigheid in de wereld is snap je niet, laat iedereen maar gaan pelgrimeren....
De aankomst in Pamplona, door de stad, maar kan niet missen zoveel schelpen er in de weg geslagen zijn, in een Duitse herberg was ook zo enthousiast, netjes, schoon, 8,50 incl ontbijt! Het wasgoed, soms heb je een kattewasje, ook, met een uur schoon op de kamer.In de middag een heerlijke borrel gedronken en s'avonds met een cluppie wandelaars in de stad gegeten. Pamplona is wel een aparte stad veel oud en moois maar heel veel dicht, zo somber, veel dichte luiken.De pelgrimmenu´s stellen niet veel voor maar met de wijn wordt alles heel goed gecompenseerd en maakt ook vele prachtige verhalen los. Uit mijn dagspreukenboekje lees ik dan, als we met een clupje zitten, de dagspreuk uit het kleine grijze boekje voor. Marge, zij vinden het geweldig..
De volgende morgen/nachtelijke uurtje, om 6.00 uur, prachtige muziek, weer zo´n engelen/nonnenkoorgezang, waar je mee gewekt wordt, dan kan de dag niet meer stuk, het is zo'n mooie sfeer.
Vandaag, 1 mei, van start om 7.30, heerlijk wandelweer en zelfs in shirtje korte mouwen gelopen. De route liep langs de ijzeren beelden, punta la reina, het is zo geweldig om dit wederom "live" te zien en de wandeling / klimparty was pittig, het uitzicht des te mooier. Ook hier een fotomoment. Zelf bomen van kerels staan met een lip te trillen...... Het maakt allemaal veel los bij velen en dat maakt het zo bijzonder. Ik ben nu in Auberge Santiago Apostel (Lex bedankt voor de tip) gebadderd, schoon, en klaar voor een wijntje en gezellig aan te zitten met andere wandelaars. Genieten jullie na van de kroningsfesteinen dan proost ik hier op al het mooi´s wat ik al aan kilometers heb gewandeld en gezien !!!
Groeten van een grote genieter, dikke zoen Ans.

• 01 Mei 2013 - 16:28

BertGorter:

Beste Ans
    Je gaat de komende dagen een hele mooie route lopen.
    Wandel niet te snel en te ver. Loop je eigen weg/ route.
    Afscheid nemen hoort daar soms ook bij. Luister naar je body en geniet ervan.
    Buen Camino

Pelgrim Jacob Elbertus

• 01 Mei 2013 - 16:45

Cora:

hoi ans eindelijk is het zo ver en ben je aan de wandel.
    wat geweldig.
    Ik ga je reisverslagen lezen hoor want ik wil wel een beetje op de hoogte blijven van jouw belevenis.
    lieve Ans heel veel succes.
    cora

• 01 Mei 2013 - 18:04

Ellen:

Klinkt allemaal overweldigend! Wat een prachtige ervaring, nu al!!!

• 01 Mei 2013 - 18:05

Riet Elbers:

Ja Ans....Pelgrim Jacob Elbertus héeft gelijk....komen mooie routes aan....doe het op je eigen manier....zou jammer zijn als je er aan voorbij loopt! Maar dât zul je altijd zelf moeten beslissen.....jammer dât het weer niet zo mee zat de afgelopen dagen.....maar ik lees dat het al wat beter is! En je was vast bij Paderborn alberque in Pamplona...inderdaad Duits maar heel proper! Zou zeggen.....wandel en geniet...er kômt nog zóvéél moois..!! Buen camino....groetiessss Riet

• 01 Mei 2013 - 18:50

Anneke:

Ans, wat klinkt het allemaal goed! In gedachten loop ik met je mee.

• 01 Mei 2013 - 20:47

Lia Meester-Wagenaar :

Hallo -Ans.
    Wat weer een mooi verhaal om te lezen.En wat maak je leuke dingen mee.
    Wandel ze maar weer en geniet van alles om je heen.
    Heel veel groeten van Lia.
    Succes.

• 01 Mei 2013 - 20:53

Tineke:

Hoi zus, zo te lezen geniet je er enorm van en gaat het allemaal voorspoedig. knap hoor! Je had er al veel over gelezen en gehoord maar het is in werkelijkheid nog mooier. En meer genieten dan je had gedacht, denk!!!!! Ga maar lekker verder genieten en doe voorzichtig. Groetjes en kus van je zus

• 01 Mei 2013 - 21:16

Christa Boekel:

Hoi Ans,
    Geweldig wat je doet en leuk om te lezen. Wat een bijzondere ervaring zal dit zijn. Zet 'm op en geniet van al die mooie momenten met volle teugen.
    Groetjes Christa

• 01 Mei 2013 - 21:33

Wil:

Hallo Ans,

Wat een belevenissen in zo korte tijd.Het is goed te lezen dat het goed gaat en dat je het naar je zin hebt.
    Gisteren hebben we een mooie oranje dag beleefd. Alles klopte. Mooi weer en een prachtige plechtigheid en mooi feest.
    Maandag met Carla naar Amsterdam geweest. De stad zag er prachtig uit. De koning en de koningin en prinsesjes gezien.
    Verder is alles rustig hier.
    Goede reis met mooi wandelweer gewenst.

Wil

• 02 Mei 2013 - 12:40

Henk:

He Ans goed te lezen dat het goed gaat en vooral dat je er ook erg van geniet.Ik vind het super van je dat je het doet. Hou je taai en we blijven je op de VOET volgen. Je broer Henk

• 02 Mei 2013 - 13:57

Rita Muntjewerff:

Hallo Ans, zo te lezen zijn de mensen zeer gastvrij. En gastvrij maakt blij, dat maak ik op uit de verslagen. Volgens mij geniet je van alles en iedereen om je heen. Fijn dat je goed weer hebt, dat maakt het lopen wat aangenamer. Ik wens jou nog heel veel plezier met de mensen die je ontmoet. Succes en hartelijke groet,
    Rita

• 02 Mei 2013 - 14:43

Eugenie Van Orden:

Hoi Ans,
    Leuk om te lezen dat je het zo fantastisch vindt en dat het je goed afgaat! Wat een belevenissen tot nu toe al en gezelligheid met een wijntje erbij. Ik zou wel eens stiekem om een hoekje willen kijken; volgens mij zie ik dan een hele grote levensgenieter. Petje af hoor!
    Geniet van je vervolg reis!

Eugenie van Orden

• 02 Mei 2013 - 20:47

Cees En Ineke Heere:

Lieve Ans,

Wat leuk om jouw verslag te lezen. Op deze manier zijn we er toch ook een beetje bij.
    Fijn dat het allemaal zo goed gaat en dat je van alle dingen onderweg geniet. Je bent een lief positief mens, dus het zal zeker allemaal lukken. En dan de wijntjes 's avonds als beloning.
    Wat zal je veel meemaken en allerlei mensen tegenkomen, met ieder zo zijn eigen verhaal.
    Geniet er van en we volgen je.
    Liefs Cees en Ineke

• 02 Mei 2013 - 21:55

Joke En Cees:

Hallo Ans

Grote Genieter, ja want dat doe je zo te lezen, heerlijk voor je. Mooi hè , om zoveel diverse mensen te ontmoeten en onderweg zoveel moois te zien. Wij zijn aan het bijkomen van een zeer geslaagd prachtig mooi Koningsfeest. Overdag 4 uur door Amsterdam gebanjerd, geweldig, wat een sfeer. En ,s avonds het Koningsbal van André Rieu bijgewoond ,super gezellig.ook Cees vond het geweldig. Wij kijken alweer uit naar je volgende verslag.wandel ze lekker en geniet verder. Liefs van Joke en Cees

• 02 Mei 2013 - 23:01

Ans Mul:

Hallo Ans,

Dat is genieten om je prachtige verhalen te lezen,in gedachten zie ik je lopen,ik neem me petje voor je af,geweldig Ans.
    Ik blijf je op de voet volgen.
    Je zal ongetwijfeld nog vele leuke dingen zo in de wandel gangen mee maken,want contacten met je lot genoten op het pelgrims pad,die zijn gauw gemaakt.
    Ans heel veel succes en het allerbeste,en zet je beste beentje voor.
    En spreek je moppie doe hem van mij de groeten.
    Gr.en veel liefs van mij.
    Ans.

• 02 Mei 2013 - 23:16

Ton En Vrony Loos:

Geweldig om jouw op de voet te volgen, ik denk dat je hierna wel schrijfster van ontdekkingsverhalen wordt.
    Wij hebben vandaag tijdens de fiets 4 daagse 3 uur achter elkaar door gespeeld en daarmee€ 450 .-
    opgehaald voor de stichting Vrienden van Leekerweide.
    We hopen dat je de hele voetreis zo mag blijven genieten.

Groetjes Ton en Vrony

• 03 Mei 2013 - 07:47

Connyopreis.waarbenjij.nu:

Hoi Ans
    Nu is het mijn beurt om jouw reisverhalen te lezen. Je zet het pelgrims leven duidelijk e herkenbaar neer en geniet er van, wat is het geweldig hè. Ga zo door een Ik volg je op afstand. Groetjes van Conny

• 04 Mei 2013 - 16:51

Joke Roos :

hallo ans hier een klein berichtje van ons wat schrijf je gezellig en een genot om het te lezen dik genieten heel veel groeten van ons uit wijdenes joke en gerard roos

• 05 Mei 2013 - 12:45

Vronie:

Liefs van mij geniet van verhalen kus uit België

• 08 Mei 2013 - 11:07

Bert Gorter:

Beste Ans,
    Ik lees je berichten enigszins verlaat ivm vakantie Bali, maar ze zijn heerlijk fijn om ze te lezen.
    Je geniet ervan en dat is goed.
    Bon Camino en ga zo door.......

Groet

Bert Gorter

• 08 Mei 2013 - 17:01

Magre En Andre Schaap:

Ans ,wij genieten ook van je verhalen . Veel wandel plezier in goede gezondheid ! Groeten margre en andre